مادهی رسانایی که یک سمت آن به قسمتی فلزی و سمت دیگر آن به قسمتی غیرفلزی متصل گردد با عنوان سیم جوش یا الکترود شناخته میشود. اگر بخواهیم دو شئ که یکی از آنها رسانا و دیگری نارسانا است را به یکدیگر متصل کنیم تا ارتباطی بین آنها برقرار شود، اگر به تغریف دقیقتری از الکترود نیاز هست میتوانید به مقاله «الکترود چیست» مراجعه کنید. میبایست از الکترود استفاده کنیم. در این بخش میخواهیم با انواع الکترود جوشکاری آشنا شویم. اصولا الکترودهای جوشکاری بر اساس شکل ظاهری، نوع ساخت، جنس، پوشش و میزان ضخامت دستهبندی میشوند. در ادامه به صورت دقیقتر به معرفی هریک از این دستهبندیها میپردازیم.
همه سیم جوشها از یک هسته اصلی تشکیل میشوند که در ساخت این هسته از مواد اولیه مختلفی استفاده میشود. براین اساس میتوان الکترودهای جوشکاری را به دو زیرگروه تقسیمبندی کرد.
الکترودهای جوشکاری از نظر شکل ظاهری یکسان و مشابه نیستند، در صنایع مختلف میتوانید این سیم جوشها را به دو شکل زیر مشاهده کنید:
این دسته از الکترودهای جوش به ۵ گروه تقسیم میشوند. از پوششهایی که در این الکترودها استفاده میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در بخشهای بعدی درخصوص هریک از این پوششها به صورت اختصاصی صحبت خواهیم کرد.
الکترودها باتوجه به اینکه در چه زمینه و صنعتی به کار میروند دارای ضخامتهای متنوعی هستند. شما میتوانید در صنایع مختلف این الکترودها را از نظر میزان ضخامت در انواع نازک، متوسط، ضخیم و خیلی ضخیم مشاهده کنید.
هنوز مدت زمان زیادی از پیدایش فن و مهارت جوشکاری نگذشته بود که ابزار و وسایل لازم برای این کار طراحی و ساخته شد. یکی ازکاربردیترین ابزارهایی که میتواند کیفیت جوشکاری را تا حد قابل قبولی افزایش دهد، سیم جوش یا همان الکترود جوشکاری است. همانطور که چندی پیش در خصوص انواع الکترود صحبت کردیم، الکترودهای جوشکاری یا همان سیم جوشها، انواع مختلفی دارند و هریک بسته به ویژگیهای ساخت در دستهبندیهای گوناگونی قرار میگیرند.
با وجود تفاوت در هریک از این الکترودها، میتوان کاراییهای زیادی برای آنها در نظر گرفت. در این بخش تصمیم داریم تا به بررسی الکترودهای مورد استفاده در جوشکاری بپردازیم. هر صنعتی باتوجه به شرایط کاری خود میتواند بهترین نوع سیم جوش را تهیه و استفاده کند. الکترودهای جوشکاری میتوانند در انواع آهنی، غیر آهنی، پوشش دار و بدون پوشش به مشتریان ارائه شوند. همچنین شما میتوانید این محصولات را در ضخامت و مقاومتهای مختلفی تهیه کنید. قطعا وجود این تفاوتها در ساختار الکترود میتواند باعث ایجاد تفاوت در سطح کارایی آنها نیز شود. به عنوان مثال برخی از الکترودها همانند الکترودهای پوشش دار، بیشترین کاربرد را در جوشکاریهایی دارند که رعایت اصول ایمنی در آنها حرف اول را میزند همانند جوش برق. برای اینکه بتوانید الکترود مناسب خود را برای جوشکاری انتخاب کنید، به شما پیشنهاد میکنیم موارد زیر را در نظر داشته باشید.
برای عملیات جوشکاری بر روی فلزاتی که دارای درصد کربن بالایی هستند تنها میتوان از الکترودهایی با درصد هیدروژن پایین استفاده کرد.
با توجه به موارد ذکر شده، میتوان گفت تمام انواع الکترودهای جوشکاری در جایگاه خود میتوانند بسیار مفید و کاربردی باشند. در پایان این بخش نکتهای را در خصوص خرید و استفاده از الکترود جوشکاری در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم. بهتر است به این مطلب دقت داشته باشید که اندازه و سایز الکترود مصرفی شما نباید از مقدار مجاز بیشتر باشد.
یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت الکترود جوشکاری نوع پوشش آن است. پوششی که رویه بیرونی الکترود را به طور کامل احاطه میکند به تنهایی میتواند تغییرات اساسی و مهمی در نوع کاربرد آن ایجاد کند. بنابراین آشنایی با انواع پوشش الکترودهای جوشکاری بسیار اهمیت دارد. اگر بتوانید با این محصولات به خوبی آشنا شوید، به شما اطمینان میدهیم که در هنگام خرید با هیچ مشکلی مواجه نشده و بتوانید بهترین الکترود را متناسب با شرایط کاری خود خریداری کنید. انواع الکترود جوشکاری از نظر نوع پوشش به دستههای زیر تقسیم میشوند.
مقایسه سه نوع الکترود E۶۰۱۰، E۶۰۱۳ و E۷۰۱۸
در این بخش با ارائه تعاریفی تصمیم داریم به مقایسه سه نوع الکترود E۶۰۱۰، E۶۰۱۳ و E۷۰۱۸ بپردازیم.
جدول انواع الکترود جوشکاری
جدول انواع الکترود جوشکاری که در ادامه در اختیار شما قرار گرفته، به شما کمک میکند تا برای هرنوع از فلزات گفته شده، بهترین نوع از سیم جوش مصرفی را انتخاب کنید.
در این مقاله انواع الکترود و کاربرد هر یک را به صورت کامل توضیح دادیم و متوجه شدیم که الکترودها براساس نوع جنس، شکل ظاهری، نوع پوشش، میزان ضخامت و نوع ساخت دستهبندی میشوند و هر یک از این الکترودها ویژگیها و کاربرد خاص خود را دارند. برای مشاهده قیمت و خرید انواع الکترود و همچنین دستکش کار میتوانید به وبسایت دکتر تامین مراجعه کنید.
فروشگاه اینترنتی دکترتامین با تمرکز بر یکی از اصلیترین مشکلات صنعت ساخت وساز، به دنبال بهینهسازی فرآیند انتخاب و تامین تجهیزات، لوازم و مصالح ساختمانی در پروژههای ساختمانی است. کسب سالها تجربه در پروژههای اجرایی ساختمانی، تیم دکترتامین را به یکی از باتجربهترین تیمها در این زمینه تبدیل کرده است. مشتریان میتوانند تمام تجهیزات مربوط به ساختمان و لوازم ساختمانی همچون تاسیسات مکانیکی، تجهیزات آشپزخانه، لوازم بهداشتی، انواع چسب، رنگ، رزین های مصرفی و هرنوع محصول مورد نیاز در صنعت ساختمان را از طریق وبسایت، اپلیکیشن و یا مرکز تماس دکترتامین به راحتی خریداری کنند
48436 - 021 (پاسخگویی از ساعت ۹ الی ۱۷)
تهران، سعادت آباد، بلوار صرافها جنوبی، خیابان نوزدهم شرقی، پلاک ۱۰